Augusti månad bjöd som vanligt på en hel del smått och gott i löparväg och det var mycket blågult när tävlingssäsongen åter växlade upp.

Stripastafetten 13/8

Än en gång var det dags för en av Örebros fantastiska stafetter och denna dag stod Guldsmedshyttans stolthet – Stripastafetten – på agendan. I damklassen ställde IF Start upp med ett lag som tog en silvermedalj. I laget sprang Emma Reinhed Liljeqvist, Antje Wiksten och Anna Janegren (varje löpare springa cirka 6 kuperade kilometer var). Herrklassen bjöd på tre blågula uppställningar, IF Start herr 1 (bestående av Viktor Ehrnström, Rasmus Doering och Tommy Theorén) blev fyra efter en riktigt stark sista sträcka av Tommy. IF Start herr 3, med Roger Sköldkvist, Filip Öhrn och Jonas Janegren, blev sjätte lag, dryga minuten efter laget före. IF Start herr 4 slutade på 9:e plats med Peter Berglez, Mattias Gustafsson och Anders Brorson i laget.

Mixklassen hade tre Startlag dagen till ära, första laget blev 3:a i klassen med Marie Dasler, Hugo Öhrn och Pär Englund. Mixed lag 2 blev 5:a med Petra Hanaeus, Johan Ingjald och Tony Ehrnström. På åttonde plats hittade vi IF Start Mixed lag 3 med Adam Montén, Lisa Brorson och Pansy Ståhl.

Det var för dagen tuff konkurrens i samtliga klasser när Örebro AIK och KFUM kom med starka lag, men de blågula löparna stod i sedvanlig ordning för starka insatser när det vankas stafett.

DM 10 000 meter 20/8

DM avgjordes ännu en gång på Transtensvallen i Hallsberg och det var en tuff och kvav tillställning som gjorde att många fick slita rejält för såväl tider som medaljer. I första heatet var Per Arvidsson såväl snabbaste Startare som snabbaste herre när han sprang helt solo på 32.11. Johan Ingjald blev sexa i A-heatet med 37.55, Tommy Theorén 12:a med 40.07 och Rasmus Doering 16:e med 41.11.

I B-heatet var det gott om blågula löpare, även om Antje Wiksten DNS:ade och Mikael Hansson samt Maria Nagle stod för varsin DNF. Marie Dasler tog sig dock i mål som tvåa i heatet med 40.53. Roger Sköldkvist femma och Petra Hanaeus sexa i samma heat med 41.54 respektive 42.30 som sluttider. Anders Johansson blev åttonde person över mållinjen i heatet med tiden 43.23. Två startlöpare sprang i C-heatet, Susanne Malmqvist blev 9:a med 52.18 och Annica Sjölund 14:e med 55.15. Samtliga Starttider gav en del DM-medaljer och vi gratulerar såklart alla som tog sig i mål och gjorde fina tider trots de tuffa förutsättningarna!

Ultravasan 90 kilometer 20/8

En hedersfull omnämning måste ske när legendaren Jonas Janegren sprang Ultravasan över 90 kilometer med knapphändiga förberedelser innan. Ingen tvivlar på hans pannben men att springa 90 kilometer, landa på plats 135 i herrklassen med tiden 09:29:31, är inte mindre än en bragd värd namnet!

Östansjöloppet 27/8

Strax över 10 kilometer är terrängloppet i Östansjö som bjuder på det sällsynta konceptet med intervallstarter. I K40 segrade Petra Hanaeus med 44.36 och Antje Wiksten blev tvåa med 46.16. I seniorklassen för herrar vann Per Arvidsson med 34.45, Johan Ingjald blev tvåa med 40.21, David Berg blev sexa med 44.48 och Daniel Eriksson blev 9:a med 51.35. I M40-klassen blev Tommy Theorén tvåa med 41.18, Anders Johansson blev 7:a med 44.19 och Roger Sköldkvist 12:a med 46.08. Det blev en trevlig stund i det vackra Östansjö och folk hann precis in i bilarna efter loppet innan ösregnet kom. Loppet bjuder även i vanlig ordning på Norra Europas finaste morotskaka.

Länkar

Johan Ingjalds Youtubekanal med klipp från alla lopp:

https://www.youtube.com/c/HugRunner

Tävlingsprogram med länkar till resultat:

https://idrottonline.se/SvenskaFriidrottsforbundet/Distrikten/narkesfriidrottsforbund/tavlingar/aktuellttavlingsprogram