Efter en lång tid av pandemi, elände och mycket träning/tävling i mindre skala går vi äntligen en (förhoppningsvis) ljusare tävlingssäsong till mötes. Vi tänkte försöka erbjuda månadsvisa summeringar under året och är det någon som vill fylla i eller bidra med egna rapporter från lopp är det självklart bara att höra av sig. Vi håller alla tummar och tår för att saker går mot det normala igen och att vi ses på tävlingshelger, egna arrangemang samt klubbexklusiva aktiviteter framöver!

Nora Marathon 19/3

Det bjöds på härligt vårväder när det snurrades (som mest) fyra varv längs den kuperade slingan strax utanför Nora. Det var sju stycken Startlöpare som tog sig i mål och något fler som stod på startlinjen. Det var i sedvanlig ordning en härlig support vid såväl växling som längs banan. Per Arvidsson var snabbast i herrklassen, men även Jonas Janegren, Lars Lanneborn och Antje Wiksten plockade VDM-medaljer. Starkt jobbat av alla blågula löpare i allt från kvartsmarathon till helmarathon!

Startmilen 2/4

Vi vurmar såklart alltid för våra egna lopp men det var nog många som kände att det var något extra denna gång. Äntligen var saker, efter en tuff period, tillbaka till någorlunda normalt när det gäller löpning i Örebro. Som vanligt är vi evigt tacksamma gentemot alla hjältar som hjälper till som funktionärer! Summerat över samtliga klasser var det totalt 28 Startlöpare som fullföljde. Det haglade PB för såväl blågula som övriga löpare och KFUM:s Jonathan Gustafsson tog sig till och med under drömgränsen 30 minuter! Det var många blågula löpare som sprang snabbare än någonsin, bland annat Per Arvidsson med sina 32.03 och Elias Zika med 34.40! Linus Wedin född 2007 sprang på 36.14 och det är väl ingen överdrift att påstå att det finns gott om löptalang på flera håll i klubben. RoseMarie Enmalm är tillbaka med ett riktigt styrkebesked efter 46.49. Kul att se så många fantastiska tider i resultatlistan!

ÖAIK Halvmarathon 20/4

Det var något blåsigt denna vardagseftermiddag och många slet ganska rejält i den ovana vårvärmen. Det blev till att gräva djupt för deltagarna och en som grävde mycket väl var den tidigare Startlöparen Heshlu Andemariam som vann på tiden 1.09.03 (!). Trots att han var missnöjd med tiden och hoppades på att gå under 1.06 så är det bara att lyfta på hatten för att en så ödmjuk och härlig tidigare medlem numera är en av Sveriges absolut främsta långdistanslöpare. Fem blågula löpare startade i 10 km-klassen och tio stycken i halvmaraklassen. De flesta var som sagt missnöjda med sina tider men inte alla. Anna Janegren tog sig under 2 timmar efter en stark insats och det ryktas om PB för Mikael Hansson (som är i storform!) efter 1.31.42 och en tredje plats i M55. Vi får såklart även passa på att skryta över att Rose Marie född 54 och Staffan Häggeborn född 52 sprang på 1.46.49 respektive 1.44.52. Löjligt bra!

Kumla stadslopp 23/4

Vissa gav sig på även detta äventyr tre dagar efter halvmaran, och även om det blåste halv storm slet sig ett gäng hela vägen till mållinjen. Det var närmare bestämt sju herrlöpare och fyra damlöpare i blågult som fullföljde loppet. Maria Nagle tog en pallplats i damklassen med nya skor och den finfina tiden 20.33!

Munkastigen trailrun 30/4

Det ser dessvärre inte ut som att någon Startlöpare tog sig hela vägen längs Munkastigen i år. Hoppas inte det missats. Vi siktar på nästa år istället!

Kommande lopp att hålla ögonen på:

Korta terräng-DM 7/5

Blodomloppet 19/5

Rallarrundan 23/5

Vårruset 30/5

Gubbracet 31/5

Länkar

Johan Ingjalds Youtubekanal med klipp från alla lopp

Tävlingsprogram med länkar till resultat