I mitten på oktober blev det en helg vigd för terränglöpning i länet. Först ut på lördagen var korta terräng-DM i Vretstorps IFs regi med start och mål i Vretstorps Folkets Park med många medaljer för klubbens löpare.

I yngsta juniorklassen som sprang alla fyra kilometer visade Linus Wedin att han är snabb även i terrängen då han tog DM-guld på tiden 14:29. I seniorklassen fick Johan Ingjald med sig bronspengen med tiden 15:40. I M35 blev det dubbelt Start högst upp på pallen i form av Per Arvidsson (13:36) och Mattias Nätterlund (14:17). Tommy Theoren fick med sig silver i M45 efter att ha levererat fina 15:38. I M55 blev det silver för Mikael Hansson (17:36) och brons för Roger Sköldkvist (18:21).

På damsidan blev det idel ädla valörer för klubbens veteraner. Maria Nagle var snabbast i K45 med tiden 17:38. I samma klass stod Petra Hanaeus redo på startlinjen men fick tyvärr avstå start då hon drabbades av ett mycket olägligt näsblod. Hon fick spara på krafterna till morgondagens långa terränglopp. I K50 blev det en Start-krönt pall med Marie Daslers högst upp efter tiden 17:19 och Annica Sjölund på platsen efter med tiden 20:44. Rose Marie Enmalm segrade i K65 efter tiden 21:00 och guldet i K70 gick till Ann-Britt Eriksson efter att hon avverkat det tuffa varvet på 22:24.

Damerna tog lagguld i veteran-klassen genom Marie Dasler, Maria Nagle och Annica Sjölund. På herrsidan blev det dubbelt lagguld. Per Arvidsson och Mattias Nätterlund fick i herrklassen dela äran med Linus Wedin och i veteranklassen med Tommy Theoren.

Första herre över mållinjen var Per Arvidsson och först dam var, som så ofta förut, Örebro AIKs Liduina van Sitteren med tiden 15:54.

Resultat

Filmer